7 ideeën voor een origineel cowboyfeest voor kinderen

Het verjaardagsfeestje! Kinderen kijken er het hele jaar naar uit. Mama’s en papa’s, zorg ervoor dat het onvergetelijk wordt! Hier zijn een aantal ideeën waar je meteen mee aan de slag kan!

Vriendjes uitnodigen

Zorg voor een creatieve uitnodiging. Maak een “wantedposter geheel in de sfeer van het Wilde Westen. Lucky Luke of de Daltons zijn ook personages die de kinderen aanspreken. Ben je zelf niet zo handig met computerprogramma’s? Teken een leuke cowboyhoed op dik papier en knip deze uit. Plak een sheriffster in het midden. Op de achterzijde kan je dan alle informatie kwijt over het Westernfeestje. Geen creatieve vingers of weinig tijd? Laat professionele uitnodigingen maken voor een klein prijsje. Neem contact op voor meer informatie. Of download gratis uitnodigingen.

Versiering – decoratie

Maak een hoekje met stro-of hooibalen waar de kindjes gezellig samen zitten. Als je werkt met strobalen voorzie dan ook koeienvellen of dekentjes. Dat is veel aangenamer en zachter zitten. Zorg voor een gevangenis waar de boeven in opgesloten worden. Een hondenhok kan hier perfect voor dienen. Voor de tafeldecoratie werk je best met de kleuren rood, zwart en wit. Zorg voor een leuk tafelkleed en ballonnen. Deze bestaan zelfs in koeienmotief. Met kleine cactusplantjes geven het gevoel van het Wilde Westen weer. Voor de veiligheid kan je deze ook helemaal zelf maken uit karton.

Of nog beter als volgt: Plant een komkommer (kies voor een stevig en recht exemplaar) in een potje met aarde. Spies knakworstjes en steek ze schuin in de komkommer. Zo maak je een eetbare cactus. Het is decoratief én je hebt terzelfdertijd een lekker tussendoortje!

Tussendoortje – vieruurtje

Echte cowboys en cowgirls zijn dol op vlees. Maak mini-hamburgertjes op de barbecue, werk ze af met gebakken spek en gefrituurde ajuintjes. Voor de zoetebekjes voorzie je burgercupcakes. Je maakt normale vanille cupcakes, halveert ze en belegt met een spuitlaagje chocomousse en snoepdrendels. Of wat denk je van bakjes nacho’s met een zelfgemaakte avocadodip?

Knutselactiviteit

Een creatieve activiteit mag zeker niet ontbreken. Dit is natuurlijk een heel karwei en vraagt veel voorbereiding. Met de knutselworkshops van Biezart hoef je je daar geen zorgen over te maken. De knutselworkshop “stokpaardjes” maken past perfect binnen het cowboythema.

Spelletjes

Rodeo: De cowboys gaan op jacht. Één kind speelt de cowboy en de anderen zijn de wilde dieren. De cowboy tracht zoveel mogelijk dieren te vangen door hen aan te tikken. Eenmaal aangetikt ga je met de benen open staan. De andere dieren kunnen je bevrijden door onder je benen door te kruipen.

Hoefijzer werpen: Voorzie een aantal ringen en plant een aantal komkommers of andere langwerpige voorwerpen in de grond. De cowboys trachten zoveel mogelijk hoefijzers over de obstakels te gooien.

Schiet sneller dan je schaduw: We spelen een soort 1,2,3 piano spel. Met het verschil dat de teller met een waterpistool iedereen mag raken die nog beweegt.

Als de cowboys en cowgirls alle proeven goed hebben doorstaan dan mogen ze op zoek naar hun beloning. Je verstopt een grote mand vol met chocolade muntstukken en laat de kinderen zoeken naar de schat.

Bedankjes / aandenken

Bij de meeste feestjes krijg je ook een aandenken mee naar huis. Je koopt kleine jutezakjes aan en versiert ze met een sheriffster of “reward”. Ideaal om koekjes, snoepjes, popcornmaïs of studentenhaver in te stoppen!

Foto idee

Leg deze prachtige momenten vast op camera. Maak een frame uit hout of karton en versier ze met een sheriffteken en het woord “wanted”. De kinderen houden de kader voor zich en trekken de gekste bekken. Dit levert zeker grappige beelden op!

Verjaardagsfeest cowboy uitnodiging

Verjaardagsfeest decoratie cowboy wilde westen

kinderfeest cowboy fotoframe